Apartament w Karpaczu

Apartament w Karpaczu

Projekt wnętrz niewielkiego apartamentu w centrum Karpacza w Karkonoszach. Jasne kolory miały za zadanie powiększyć przestrzeń. Postawiliśmy na połączenie białej cegły z jasnym drewnem. Największym wyzwaniem była lokalizacja stołu- salon z aneksem kuchennym był na tyle mały że na zwykły stół nie było miejsca. Zaproponowaliśmy lokalizację blatu przy witrynie z widokiem na panoramę Karpacza. Zaproponowane przez nasze biuro projektowe rozwiązania miały za zadanie maksymalnie wykorzystać niewielkią powierzchnię. Pokój dzienny jest jednocześnie jadalnią i miejscem do spania. W sypialni oprócz łóżka i pojemnej szafy, na którą nie było miejsca w przedpokoju, znalazł się także rozkładany fotel. Dlatego ważne było dla nas zaprojektowanie wnętrza ze stosunkowo małą ilością dodatków, które ze względu na rozbudowany program nie byłoby przytłaczające, ale mimo to sprawiało wrażenie przytulnego.

 

projekt: 2016, realizacja 2017